Anatómia díjak

A 2010/2011-es tanévtől kezdve az Anatómiai Intézet az előző vizsgaidőszakban legjobb eredménnyel vizsgázott hallgatóknak díjakat adományoz.

Az alábbi díjak kerülnek kiosztásra:
Az "1. szemeszter legjobb anatómusa"
Az "2. szemeszter legjobb anatómusa"
(Dr. Lengvári István emlékére)

Az "1. szemeszter legjobb szövettanásza"
Az "2. szemeszter legjobb szövettanásza"
(Dr. Szentágothai János emlékére)

A "legjobb anatómia szigorlat"
(Dr. Flerkó Béla emlékére)

A nyertesek megállapításánál az alábbi szempontokat vesszük figyelembe:
"A" vizsgán jeles osztályzat. Amennyiben az adott szemeszterben nem születik egyáltalán jeles az "A" vizsgákon, abban az esetben az adott díj nem kerül kiosztásra.
A jeles osztályzatot kapott hallgatók közötti sorrend eldöntése a vizsgán szerzett részjegyek alapján történik.
Holtverseny esetén megosztott díjat adunk.


A hiányzásokról

A foglalkozásokról (előadások, gyakorlatok, szemináriumok) való hiányzások elfogadható mennyiségéről számos rémhír kering. Ezek tisztázására felsoroljuk a fontosabb, ide vonatkozó szabályokat.Ismétlő tetemnézés

Az adott időpontokban mindkét boncterem a megfelelő évfolyam rendelkezésre áll, de csak számukra lesznek kint preparátumok.
A zsúfoltság elkerülése érdekében kérjük, hogy az adott időpontban csak azok jöjjenek a megfelelő évfolyamból, akiknek a vizsgája két napon belül van. Ellenkező esetben - zsúfoltság miatt - a saját felkészülésüket teszik lehetetlenné!
Kérjük a hallgatóságot, hogy tartsák be az alábbi követelményeket:

1. Tetemnézésre a 6-os és 7-es számú boncterem áll rendelkezésre.
2. Ha a tetemet nem használják, takarják be a lepedővel. Nincs lehetőség másik tetemre, ha az idő előtt kiszárad!
3. Minden teremben a megfelelő készítmények is rendelkezésre állnak.
4. Kérjük, ügyeljenek a készítmények és a tetem épségére! Mindig használjanak csipeszt!
5. A fehér köpeny temészetesen kötelező.
6. Csak a legszükségesebb felszerelés (könyv, atlasz) vihető a boncterembe. Táskák, étel-ital bevitele a legszigorúbban TILOS és nem hagyhatók a folyosón.
7. FOKOZOTTAN KÉRÜNK MINDENKIT, HOGY NE HANGOSKODJON SE A FOLYOSÓN, SE A BONCTERMEKBEN, MERT MÁS TERMEKBEN VIZSGÁK FOLYNAK!


Ismétlő metszetnézés

Mindhárom szemeszter anyagából adunk meg metszetnézési időpontokat. Ha többen lennének, mint a teremben lévő mikroszkópok száma, az élvez előnyt, akinek a vizsgája 2 napon belül van!

Mikroszkópot a metszetnézés kezdetekor adunk ki és kizárólag a metszetnézési időpont végén veszünk vissza. Aki 10 percnél többet késik, nem kaphat mikroszkópot. Mindenki felel a mikroszkópért, amit használ, és ezt aláírásával kell elismernie a mikroszkóp kivételekor és visszaadásakor is. Kérjük, senki ne hagyja ott a teremben a mikroszkópot felügyelet nélkül! A metszetnézés kezdetekor 1000 forintot (kizárólag 1000-es címletben!!) kell mindenkinek letétbe helyeznie, melyet a metszetnézés végén visszakapnak, ha nincs metszettörés. A letétet csak az kaphatja vissza, aki befizette!!!

A metszettörés díja 2000 Ft (ha javítható 1000 Ft).