Órarend ^
Tudnivalók
Irodalom
Linkek

Hallgatói díjak


ORVOSTAN-
HALLGATÓKNAK


FOGORVOSTAN-
HALLGATÓKNAK
2016/2017
tanévtől

Bevezetés az
anatómiába
B2A

Tájékoztató
Foglalkozások


VÁLASZTHATÓ
TÁRGYAK

Boncolás
Virtuális
  anatómia

Szövettan
Ritmuskurzus
Preparátumok
Klinikai anatómia
Az anatómia
  határterületei 1.

Az anatómia
  határterületei 2.

Fogorvosi
  fejlődéstan 1.

Fogorvosi
  fejlődéstan 2.

A jóga anatómiai
  alapjai


2015-ben, vagy
korábban kezdett
FOGORVOSTAN-
HALLGATÓKNAK


Aktuális információkAz Anatómiai Intézet minden évben tiszteleg azok előtt, akik testük felajánlásával az anatómia oktatást segítették. A szokásos, széles körű, a diákok által adott műsorral keretezett megemlékezést sajnos az idei évben, a járvány miatt nem tudjuk megtartani. Október 27-én, 14.30-kor szűk körben, az intézeti oktatók és a hallgatók képviselői koszorút helyeznek el és mécseseket gyújtanak a parcellában ahol a testükkel az oktatás szolgáló halottak nyugszanak.
A 3. héttől intézetünkben jelenléti oktatás kezdődik.

Általános információk az Anatómiai Intézet által 2020/21. tanév oszi szemeszterében oktatott általános orvosi és fogorvosi kurzusokra vonatkozóan

ANATÓMIA GYAKORLATOK BONCTERMI BEOSZTÁSA


Kedves Hallgatók!

Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy a 2019/20 tanév 2. félévében az Általános anatómia 1 tárgyra regisztrált hallgatók számára a most induló félév elején lehetőséget biztosítunk az előző félévben elmaradt bonctermi gyakorlatok pótlására. Minden csoport számára 3 x két órás gyakorlatot tervezünk tartani (3-5 oktatási héten, heti 1 gyakorlat, 16.00 órai kezdéssel), melyeken részletesebb magyarázat nélkül a tetemen ill. a készítményeken demonstráljuk el a tanult képleteket.
Ezek az órák nem kötelezőek, nem szerepelnek a kurrikulumban, nem jár értük kreditpont, a teljesítésről igazolást fogunk kiállítani. A gyakorlatok célja, hogy a tanult képletek bemutatásával elősegítsük az emberi testen való tájékozódást, a struktúrák három dimenzióban való elhelyezését,megkönnyítve ezzel a soron következő anyagrészek megértését.

PÓTGYAKORLATOK BEOSZTÁSA

A https://www.4danatomy.com/login oldalon a nagybetűkkel írt Neptun kódjuk (felhasználónév), valamint a pte4dia jelszó párossal tudnak bejelentkezni. Kérem, bejelentkezés után változtassák meg a jelszavukat a profilbeállításoknál. A mellékelt 4 oldalas útmutatóból megtudhatják hogyan érdemes használni a platformot.

Kérem, hogy akik esetleg már korábban regisztráltak a platformon, azok is a Neptun kódjukhoz tartozó, új profiljukat használják mostantól.

Technikai kérdés, probléma esetén kérem írjanak emailt az info@4danatomy.com email címre.

Használati utasítás
TÁVOKTATÁS - Anatómiai Intézet hivatalos YouTube csatornája

Zoomolható metszetek

Információ a vizsgakurzusról:

Az Anatómiai Intézet fontosnak tartja az előadásokon és gyakorlatokon való aktív részvételt. A tananyag félév során való követése megalapozza a sikeres vizsgát. A vizsgakurzus lehetőségét az Anatómiai Intézet azért tette lehetővé - számos más intézettel ellentétben - mert lehetőséget kívántunk teremteni azoknak, akiknek minden erőfeszítésük ellenére sem sikerült a vizsgája, és az így keletkezett hátrányukat egy sikeres vizsgával a vizsgakurzuson korrigálni tudnák.

Sajnos úgy tűnik, hogy ezzel a lehetőséggel a hallgatók visszaélnek, az évek során a vizsgakurzusra jelentkezők létszáma egyre emelkedik. Az eredmények a vizsgakurzusokon rendkívül gyengék.

Kérdéses, hogy a jövőben hirdet-e az Anatómiai Intézet vizsgakurzust.

Amennyiben hirdet, a létszám korlátozva lesz, az alábbiak szerint:

  • A tárgykurzust követő félévben a tárgykurzust felvett hallgatók létszámának 20%-a. Pl., ha tavasszal 200 hallgató vette fel a tárgyat, ősszel 40 vizsgakurzus hely lesz.
  • Amikor párhuzamosan fut a tárgy rendes kurzusa, akkor az előző évi létszám 5 %-a. Pl., ha tavasszal 200 hallgató vette fel a tárgyat, következő tavasszal 10 vizsgakurzus hely lesz. Kérjük, hogy ne számítsanak a vizsgakurzusra, mert a meghirdetése bizonytalan, és ha lesz is, a létszám limitált lesz.
    Általános információk