GENERAL
Órarend  ^
Tudnivalók
Irodalom
Linkek

Hallgatói díjak


ORVOSTAN-
HALLGATÓKNAK


FOGORVOSTAN-
HALLGATÓKNAK
2016/2017
tanévtől

Bevezetés az
  anatómiába

Tájékoztató
Gyakorlatok

Fogorvosi
  szövettan 1.

Tájékoztató
Előadások
Gyakorlatok

Fogorvosi
  szövettan 2.

Tájékoztató
Előadások
Gyakorlatok


FOGORVOSTAN-
HALLGATÓKNAK


VÁLASZTHATÓ
Boncolás
2D anat.
Szövettan
Ritmuskurzus
Preparátumok
Klinikai
  anatómia

Az anatómia
  határterületei 1.

Az anatómia
  határterületei 2.

Fogorvosi
  fejlődéstan 1.

Fogorvosi
  fejlődéstan 2.


Aktuális információkIsmétlés a vizsgaidőszakban

Metszetnézés

időpontok
szabályok

Tetemnézés (6. és 7. boncterem)

időpontok
szabályok


Információ a vizsgakurzusról:

Az Anatómiai Intézet fontosnak tartja az előadásokon és gyakorlatokon való aktív részvételt. A tananyag félév során való követése megalapozza a sikeres vizsgát. A vizsgakurzus lehetőségét az Anatómiai Intézet azért tette lehetővé - számos más intézettel ellentétben - mert lehetőséget kívántunk teremteni azoknak, akiknek minden erőfeszítésük ellenére sem sikerült a vizsgája, és az így keletkezett hátrányukat egy sikeres vizsgával a vizsgakurzuson korrigálni tudnák.

Sajnos úgy tűnik, hogy ezzel a lehetőséggel a hallgatók visszaélnek, az évek során a vizsgakurzusra jelentkezők létszáma egyre emelkedik. Az eredmények a vizsgakurzusokon rendkívül gyengék.

Kérdéses, hogy a jövőben hirdet-e az Anatómiai Intézet vizsgakurzust.

Amennyiben hirdet, a létszám korlátozva lesz, az alábbiak szerint:

 • A tárgykurzust követő félévben a tárgykurzust felvett hallgatók létszámának 20%-a. Pl., ha tavasszal 200 hallgató vette fel a tárgyat, ősszel 40 vizsgakurzus hely lesz.
 • Amikor párhuzamosan fut a tárgy rendes kurzusa, akkor az előző évi létszám 5 %-a. Pl., ha tavasszal 200 hallgató vette fel a tárgyat, következő tavasszal 10 vizsgakurzus hely lesz. Kérjük, hogy ne számítsanak a vizsgakurzusra, mert a meghirdetése bizonytalan, és ha lesz is, a létszám limitált lesz.


  Vizsgabeosztás

  Kedves Vizsgázók!

  Intézetünk ebben a vizsgaszünetben több mint 3500 vizsgahelyet hirdetett meg. Reméljük, hogy ennek csak kb a felét fogják elhasználni, és nem lesz sok utóvizsga!

  Az elmúlt évek tapasztalata alapján tudjuk, hogy a meghirdetett vizsgahelyeket csak ritkán foglalják el 100%-ban, ezért a tényleges kapacitásunknál kicsit többet hirdettünk meg bizonyos napokra, hogy az igényeiknek legjobban megfelelő vizsgabeosztást tudjuk ajánlani. Ezért előfordulhat, hogy nem mindenki fér bele a délelőtti turnusba, és délután is kell vizsgáztatnunk.

  A vizsgákra való jelentkezés csak a vizsga előtti nap reggelén, 9 órakor végleges, ekkor tudjuk meg, hogy kell-e délutánra vizsgát beosztanunk. Az intézeti honlap első, információs oldalán (ott, ahol most ezt a szöveget is látják), találják majd meg azt az információt, hogy a következő vizsganapon

  A: mindenki délelőtt vizsgázik

  B: lesz délután vizsga (és ebben az esetben a délutáni vizsgázók névsorát is)

  Kérjük, hogy a vizsgájuk előtti nap délutánján-estéjén nézzék meg a honlapot, hogy akik délután vizsgáznak esetleg, még nyugodtan kialudják magukat reggel, legyen idejük jót reggelizni, stb.

  Sikeres vizsgázást kívánnak az Anatómiai Intézet vizsgáztatói!

  Általános információk